сите категории
EN

Дома>За нас>Одржливост

Одржливост

Како хемиска компанија, ние сме силно посветени на одржлив раст. Се фокусираме на обезбедување економски вредности за засегнатите страни, додека одржуваме почит кон животната средина и социјалните прашања важни за заедниците каде што работиме. Деталите за нашиот одржлив пристап се опишани подолу:

Економски:
  • Ние спроведуваме одржливи деловни практики, интегрирајќи ги економските придобивки со општествената одговорност и животната средина.
  • Ние обезбедуваме економски вредности за нашите клиенти.
  • Ние се стремиме да развиеме поефикасни, економични, еколошки производи за да ги подобриме вредностите на нашите клиенти.
Еколошки:
  • Ние ја намалуваме потрошувачката на енергија со употреба на опрема за заштеда на енергија за време на производствените процеси.
  • Ги намалуваме влијанијата врз животната средина од работењето со рециклирање и повторна употреба на вода и ресурси и со правилно третирање на отпадни води, цврст отпад и димни гасови за да се исполнат регулаторните стандарди.
  • Целото наше производство е покриено со систем за управување со животна средина, кој е потврден како во согласност со ISO 14001 : 2015.
  • Имаме евиденција за нула што може да се објави и испуштање воздух во околината за 10+ години.
Социјално:

Нашиот производствен погон е предност за заедницата веќе 20 години со обезбедување на квалификувани работни места, со купување десетици илјади долари во локални стоки и услуги и со плаќање даноци за поддршка на локалните училишни и владини услуги.